AnasayfaTakvimSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap
En son konular
» KOCAELİ BİRLİKSPOR : 0 BANDIRMASPOR : 1
tarafından DENİZEVİ Paz Şub. 01 2015, 02:46

» BANDIRMASPOR: 3 ALTAY: 0
tarafından DENİZEVİ C.tesi Ara. 20 2014, 06:30

» VakıfBank ISTANBUL - RC CANNES Canlı İzle
tarafından DENİZEVİ Perş. Ara. 11 2014, 08:26

» 2.LiG KIRMIZI GRUP PUAN DURUMU ve MAÇ SONUÇLARI
tarafından DENİZEVİ Paz Ara. 07 2014, 19:09

» HATAYSPOR : 3 BANDIRMASPOR : 3
tarafından DENİZEVİ Paz Ara. 07 2014, 18:29

» İNEGÖLSPOR :0 BANDIRMASPOR : 1
tarafından DENİZEVİ Paz Kas. 23 2014, 10:38

» CANLI MAÇ İZLE
tarafından DENİZEVİ Perş. Kas. 20 2014, 05:23

» Video ve Film Altyazılarına Nota-Melodi İşareti Ekleme Kodu
tarafından DENİZEVİ Ptsi Nis. 15 2013, 03:21

» Erkek Sesini Kadın Sesine Dönüştürebilirsiniz ?
tarafından japon0683 Çarş. Ekim 10 2012, 07:46

» Avira Antivirus Premium 2013 - (Bence Dünyanın En İyisi)
tarafından DENİZEVİ Salı Ekim 02 2012, 20:39


Paylaş | 
 

 ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir



MesajKonu: ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA   Paz Mart 15 2009, 00:48



--------------------------------------------------------------------------------
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA ( 6 kişilik ) Malzemeler :
1/2 kg. taze barbunya
1 adet so an
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet domates
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşı ı şeker
1 çay barda ı zeytinya ı
Maydanoz
Tuz
Hazırlanışı :
Ayıklanmış barbunyaları tencerede 20 dakika kaynatıp, suyunu süzün. Başka bir tencereye zeytinya ını koyun, küçük küçük do ranmış so an ve sarımsakları ya da kavurun. Küp küp do ranmış havuç, patates ve do ranmış domatesleri ilave edin. Barbunyaları da ekleyin. Bir buçuk su barda ı suyu, tuzu ve şekeri koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. So uduktan sonra servis taba ına alıp, üzerine do ranmış maydanoz serpin.

afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir



MesajKonu: Zeytinyağlı Yaprak Sarma   Paz Mart 15 2009, 00:52

Malzemeler
500 gr asma yaprağı
2 su bardağı dolmalık pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 soğan
2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
2 tatlı kaşığı kuşüzümü
Tuz, karabiber, nane

Yemeğin Tarifi
Pirinci yıkayıp ılık suda ıslatın ve 30 dakika bekletin. Süzüp durulayın. Soğanı soyup kıyın.

Zeytinyağını tencereye alıp soğanı ekleyin. Biraz pembeleştirip süzülmüş pirinci ilave edin. 1-2 dakika kavurun. Fıstık, üzüm, tuz ve baharatı ilave edip karıştırın, ocaktan alın.

Asma yapraklarını tuzlu kaynar suda sararıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.

Bir tepsinin içinde yaprakları tek tek açarak hazırladığınız iç malzemeden ortalarına ekleyip sigara şeklinde sarın. Tencereye dizip üzerine bir tabak kapatın. 2 su bardağı ılık su ilave edip ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.

Sarmaları servis tabağına alıp üzerine 1 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin. Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.



afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: ÖZEL BÖLÜMLER :: YEMEK TARİFLERİ :: Zeytinyağlılar-
Buraya geçin: