AnasayfaTakvimSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap
En son konular
» KOCAELİ BİRLİKSPOR : 0 BANDIRMASPOR : 1
tarafından DENİZEVİ Paz Şub. 01 2015, 02:46

» BANDIRMASPOR: 3 ALTAY: 0
tarafından DENİZEVİ C.tesi Ara. 20 2014, 06:30

» VakıfBank ISTANBUL - RC CANNES Canlı İzle
tarafından DENİZEVİ Perş. Ara. 11 2014, 08:26

» 2.LiG KIRMIZI GRUP PUAN DURUMU ve MAÇ SONUÇLARI
tarafından DENİZEVİ Paz Ara. 07 2014, 19:09

» HATAYSPOR : 3 BANDIRMASPOR : 3
tarafından DENİZEVİ Paz Ara. 07 2014, 18:29

» İNEGÖLSPOR :0 BANDIRMASPOR : 1
tarafından DENİZEVİ Paz Kas. 23 2014, 10:38

» CANLI MAÇ İZLE
tarafından DENİZEVİ Perş. Kas. 20 2014, 05:23

» Video ve Film Altyazılarına Nota-Melodi İşareti Ekleme Kodu
tarafından DENİZEVİ Ptsi Nis. 15 2013, 03:21

» Erkek Sesini Kadın Sesine Dönüştürebilirsiniz ?
tarafından japon0683 Çarş. Ekim 10 2012, 07:46

» Avira Antivirus Premium 2013 - (Bence Dünyanın En İyisi)
tarafından DENİZEVİ Salı Ekim 02 2012, 20:39


Paylaş | 
 

 Pancar Turşusu tarifi.

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ebrar
Üsteğmen
Üsteğmen
avatar

Kadın
Mesaj Sayısı : 162
Yaş : 48
Nerden : Türkiye
İş/Hobiler : ev hanımı.çocuklarımla kaliteli zaman geçirmek
ÜLKESİ :
Tecrübe Puanı : 283
Teşekkür : 3
Kayıt tarihi : 09/01/09

MesajKonu: Pancar Turşusu tarifi.   Salı Mart 17 2009, 09:30

Malzemeler :

3 kg küçük körpe pancar
10 diş sarmısak
1 su bardağı sirke
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı tuz



Tarif :

Pancarların yeşil yapraklarını kesiniz.
Bu yaprakları iyice yıkayıp haşladıktan sonra, çeşitli yemek yapabilecek malzeme olarak saklayabilirsiniz.
Pancar köklerinin topraklarını temizledikten sonra bol suyla iyice yıkayınız.
Turşuyu kuracağınız kavanozon alacağı kadar su içinde haşlayınız.
Haşlanan pancarları daha sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak doğrayınız.
Pancarların büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölünüz.
Temiz bir kavanoza yerleştiriniz.
Kabuklarını soyduğunuz sarmısakları tuz içinde iyice dövünüz.
Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyiniz.
Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyiniz ve kavanozun ağzını iyice kapatınız.
Oda sıcaklığında 2 gün bekletiniz.
İkinci günün sononda turşunuz ikrama hazırdır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://www.gdmforum.com
 
Pancar Turşusu tarifi.
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: ÖZEL BÖLÜMLER :: YEMEK TARİFLERİ :: Turşu ve Konserveler-
Buraya geçin: