AnasayfaTakvimSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap
En son konular
» KOCAELİ BİRLİKSPOR : 0 BANDIRMASPOR : 1
tarafından DENİZEVİ Paz Şub. 01 2015, 02:46

» BANDIRMASPOR: 3 ALTAY: 0
tarafından DENİZEVİ C.tesi Ara. 20 2014, 06:30

» VakıfBank ISTANBUL - RC CANNES Canlı İzle
tarafından DENİZEVİ Perş. Ara. 11 2014, 08:26

» 2.LiG KIRMIZI GRUP PUAN DURUMU ve MAÇ SONUÇLARI
tarafından DENİZEVİ Paz Ara. 07 2014, 19:09

» HATAYSPOR : 3 BANDIRMASPOR : 3
tarafından DENİZEVİ Paz Ara. 07 2014, 18:29

» İNEGÖLSPOR :0 BANDIRMASPOR : 1
tarafından DENİZEVİ Paz Kas. 23 2014, 10:38

» CANLI MAÇ İZLE
tarafından DENİZEVİ Perş. Kas. 20 2014, 05:23

» Video ve Film Altyazılarına Nota-Melodi İşareti Ekleme Kodu
tarafından DENİZEVİ Ptsi Nis. 15 2013, 03:21

» Erkek Sesini Kadın Sesine Dönüştürebilirsiniz ?
tarafından japon0683 Çarş. Ekim 10 2012, 07:46

» Avira Antivirus Premium 2013 - (Bence Dünyanın En İyisi)
tarafından DENİZEVİ Salı Ekim 02 2012, 20:39


Paylaş | 
 

 Tutmaç aşı (kesme çorbası)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ebrar
Üsteğmen
Üsteğmen
avatar

Kadın
Mesaj Sayısı : 162
Yaş : 49
Nerden : Türkiye
İş/Hobiler : ev hanımı.çocuklarımla kaliteli zaman geçirmek
ÜLKESİ :
Tecrübe Puanı : 283
Teşekkür : 3
Kayıt tarihi : 09/01/09

MesajKonu: Tutmaç aşı (kesme çorbası)   Ptsi Nis. 13 2009, 11:41

Malzemeler: 6 kişilik
Yarım su bardağı yeşil mercimek
5 su bardağı su
bir su bardağı kesme hamur ya da makarna
5 diş sarımsak
bir buçuk su bardağı yoğurt
4 çorba kaşığı tereyağı
yarım tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 çorba kaşığı kuru nane
tuz



Hazırlanışı: Mercimeği akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp, süzün. Üzerine su ilave edip, pişmeye bırakın. Kesme hamur ya da makarnayı ekleyip 10 dakika pişirin. Sarımsağı ezip, yoğurtla karıştırın ve çorbaya ilave edin. Kaynayınca ocaktan alın. Tereyağını tavada eritin. Kalan yarım su bardağı makarnayı tereyağına ekleyip, pembeleşene kadar kızartın. Toz kırmızıbiber ve naneyi ekleyip, bir-iki kez çevirin. Karışımı çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Dipnot: Çorum, Bolu ve Van yöresinde Ramazan ayında iftar çorbası olarak hazırlanan “tutmaç aşı”, kesme hamur olmadığında arpa şehriye veya hazır makarna ile de hazırlanabilir. Bolu’da aynı adla bilinen bu çorbanın tek farkı, içine mercimek konulmamasıdır. Taze yoğurt olmadığında, kurutulmuş yoğurt (kurut) ile yapılan bu çorba, Van’da ‘Tutmanç’ ve “Püsrik” adlarıyla da bilinir.

Kaynak: Sofra Dergisi-Saniye Döldüş'ün tarifi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://www.gdmforum.com
Misafir
Misafir



MesajKonu: tşk ler..   Ptsi Nis. 13 2009, 13:05

Crying or Very sad


değerli arkadaşım tarifleriniz mükemmel..dvm ını bekleriz..
paylaştığınız için de ayrıca tşk ler...

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ebrar
Üsteğmen
Üsteğmen
avatar

Kadın
Mesaj Sayısı : 162
Yaş : 49
Nerden : Türkiye
İş/Hobiler : ev hanımı.çocuklarımla kaliteli zaman geçirmek
ÜLKESİ :
Tecrübe Puanı : 283
Teşekkür : 3
Kayıt tarihi : 09/01/09

MesajKonu: Geri: Tutmaç aşı (kesme çorbası)   Ptsi Nis. 13 2009, 21:20

güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://www.gdmforum.com
 
Tutmaç aşı (kesme çorbası)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: ÖZEL BÖLÜMLER :: YEMEK TARİFLERİ :: Çorbalar-
Buraya geçin: